Розмова з Богом зміцнює людину: наука довела силу молитви

Давайте розберемося разом.

Сила молитви

У християнських колах люди часто кажуть один одному: «Я буду молитися за тебе!», інформує Ukr.Media.

І хоча їх часто піддають різкій критиці за віру в Бога і за довіру надприродньому цілителю таких важливих речей, як здоров'я, вони не перестають молитися один за одного. А все тому, що ще з незапам'ятних часів існує одна проста істина. Це те, що молитва здатна багато чого змінити.

Можна вказати на Священні Писання і на особистий досвід друзів, сім'ї або свій, щоб підтвердити силу молитви. Це змушує замислитися. Чому значна частина населення критикує християн за те, що вони моляться, коли це здається настільки ефективним?

Давайте звернемося до наукових даних, щоб дізнатися, які дослідження проводилися щодо молитви і здоров'я. Ми виявили наступне: хоча наука не в змозі довести існування Бога, наукові дослідження кажуть, що молитва працює.

Сам процес має корисні фізіологічні ефекти

Молитва, дуже схожа на медитацію в буддизмі чи концентрацію на дихальних техніках в йозі, змушує розум і тіло зосередитися на єдиних фокусних точках, які заспокоюють розум і душу, знижують рівень кортизолу і надають безліч інших психологічних переваг.

Мерилін Шлитц, доктор філософії і викладач Гарвардського університету, говорить:

«Мені ясно, що існують позитивні зв'язки між релігійною та духовною практикою і наслідками для здоров'я в різних умовах».

Дослідники з Фонду спадщини сказали:

«У нас є логічна причина, за якою релігія може впливати на психологічний стан, поведінку, а також здоров'я».

Так що, принаймні, молитва корисна. Фактично, «в 2019 році 101 медична школа включає духовний розвиток пацієнтів у свої навчальні програми, порівняно з 17 в 1995 році».

Хоча дослідники можуть заперечувати ідею про те, що Бог відповідає на молитву, багато не заперечують, що вона може позитивно вплинути на життя людей.

Звичайно, суперечки про існування Бога будуть тривати нескінченно, але з молитвою, схоже, всі вже розібралися (принаймні до наступних досліджень).

Источник