День Іоанна Милостивого 25 листопада. Сьогодні матері просять ласкавої долі своїм дітям

25 листопада в православ'ї відзначають день пам'яті святителя, патріарха олександрійського Іоанна Милостивого. За народним календарем ця дата отримала назву день Івана, Іван Сніговий, Іван Милостивий.

Хто такий Іоанн Милостивий?

Іван проживав у I столітті, був сином кіпрського губернатора Єпіфанія. Ставши дорослим, він одружився, у сім'ї народилися діти. Але шлюб виявився недовгим. Втративши дружину з дітьми, Іван присвятив своє подальше життя турботі про бідних. Він не був ні клірик, ні чернець, але народ виявив бажання обрати Івана патріархом. Зайнявши цю посаду, він перерахував всіх бідних і нужденних в Александрії і порівну поділив між ними все своє майно, інформує UkrMedia.

Обряди й традиції цього дня

У народі кажуть, що 25 листопада треба зробити обов'язково якусь добру справу. Вона зарахується родичам, що пішли в світ інший, і там їм буде легше.

Якщо дівчина на виданні до дня Івана не зустріла свого судженого, то до самої Масниці буде одна. Таким дівчатам не потрібно разом з подружками нове взуття купувати, так можна приректи себе на невдале особисте життя і самотність.

А ось заміжнім жінкам за народним повір'ями треба на Івана досхочу нагодувати горіхами чоловіка, він тоді нарікати не буде, стане уважним і ласкавим.

25 листопада вдалий день для здійснення великих і дорогих покупок, речі завжди будуть радувати і довго прослужать.

Згідно з народними повір'ями поради, які дають у цей день, завжди виявляються правильними.

Як сьогодні жінкам просити милостивую долю для дітей?

Кожна мати бажає своїй дитині ласкавої долі, здоров'я, щастя. Але не всі сучасні батьки знають, як правильно просити і молитися про дітей. На жаль, зараз багато мам вважають молитвою про дитину якийсь магічний набір слів, завдяки якому їхнє чадо автоматично повинно стати здоровим, успішним і багатим.

Але тільки справжня материнська молитва здатна часом творити чудеса. І все завдяки тому, що серце матері щиро співчуває своїй дитині, з покаянням звертається до Господа і може зробити неможливе.

Якщо хочете, щоб ваша молитва була вислухана, читайте її за певними правилами:

Не просто вимовляєте слова, як заклинання, а будьте уважні і вникайте в молитовний текст, який складали святі й побожні люди. Постарайтеся пропустити молитву через своє серце.

В першу чергу моліться Богу, потім Божої Матері, Ангелу-Хранителю та іншим святим. Молитва Творця найсильніша.

Намагайтеся молитися з покаянням, усвідомлюючи свої гріхи.

Моліться регулярно і пам'ятайте слова самого Ісуса Христа: «Просіть, і буде вам дано. Шукайте, і знайдете. Стукайте, і вам відчинять…».

Просити про ласкаву долю для дітей можна по-різному — своїми словами; читаючи акафіст Господу Богу, Богородиці або святим; або читаючи молитви перед певними іконами.

25 листопада слід молитися про дітей Іоанна Милостивого. Він захистить їх здоров'я, подарує благополучне і щасливе майбутнє. Особливо сильною і дієвою буде молитва, прочитана в церкві перед образом Івана.

Народні прикмети 25 листопада

Якщо в каміні або печі тяга почала бути сильнішою, а вугілля занадто яскраво розгорілися, треба чекати мороз. І навпаки, слабка тяга і тьмяні вугілля віщують сиру погоду.

Голосно і завзято горобці цвірінькають у цей день, значить, скоро прийде відлига.

Якщо 25 листопада дощ іде, отже, сира погода до самого лютого протримається.

Низькі хмари на небі віщують холод, а якщо вони ще й проти вітру пливуть, значить, ось-ось сніг піде.

Источник